En Çok Kullanılan İletişim ve Yazışma Uygulaması
En çok kullanılan iletişim ve yazışma uygulaması günümüzde insanların çokça tercih ettiği hatta konuşmadan ziyade yazışmaya yöneldiği uygulamalar arasındadır. Artık insanlar tek bir birey ile konuşmaktan ziyade oluşturdukları sohbet grupları aracılığı ile birden fazla insana ulaşabilmekte ve onlara göre hitap etmektedir. Böylece hızla akan zamanda tek tek insana vakit ayırmaktan ve zaman kaybetmekten ziyade aynı anda birçok kişi ile görüşülebilmekte ve iletişim kurulabilmektedir.
Operatörlerin ya da telefonların kendi mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra aracı yazılımlar ve programlar sayesinde iletişime geçme son zamanlarda iyice yaygınlaştı. Artık mobil hat operatörleri kısa mesaj ile ilgili destek sağlamazken bolca internet paketleri üzerinden kullanıcıları çekme yöntemini benimsemişlerdir. Bu iletişim ve yazışma uygulamaları arasında ise kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilenleri WeChat, Telegram, Hangouts, Facebook Messenger, WhatsApp, Google ALLO ve Snapchat gelmektedir. Bu uygulamalardan birini tercih ederken de kullanıcıların en çok aradığı özelliklerden bir tanesi de güvenliktir.
En Yaygın Mesajlaşma Uygulamaları
Mesajlaşma uygulamaları kullanım kolaylığı, aynı anda birden fazla insana ulaşım sağlaması, birbirinden farklı içerikleri iletebilme gibi özelliklerinden dolayı çokça tercih edilmektedir. Bununla birlikte kullanıcıların arama motorlarında sorduğu ve aradığı en güvenilir mesajlaşma uygulaması hangisi?, en güvenli mesajlaşma uygulamaları, telefon numarası istemeyen mesajlaşma uygulamaları ve dinlenemeyen uygulamalar gibi sorgulamalar kullanıcıların aslında dikkat etikleri başka bir durumu gözler önüne sermektedir; Güvenlik. Bundan dolayı çoğu uygulama farklı açıklamalar ile kullanıcılara güvenlik açısından garanti vermektedir.
Her ne kadar dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak anlık 425 milyon kullanıcı ile WhatsApp gösterilse de kullanıcıların güvenlik kaygısı her zaman mevcuttur. Bununla birlikte yerli olan BİP gibi uygulamalarda kullanıcılar açısından aynı tereddüt ile karşılanmaktadır. Bunun sonucunda ise kullanıcılar en çok tercih edilen uygulamalara yönelmektedir. Bu uygulamaların ücretsiz mesajlaşma uygulamaları olması ise kullanıcıların tercihlerinde etkili olmuştur. Kullanıcıların bu süreci hızlıca atlamasına ve uygulamalara alışmasına bu durumlar neden olmuştur.
En Çok Kullanılan İletişim ve Yazışma Uygulaması: WhatsApp
Teknolojinin gelişmesi, yeni yazılımların yaygınlaşması ve insanların kullanacağı uygulamaların daha fazla kullanıcı dostu olması ile birlikte hayatımıza yeni yeni programlar girdi. Bunun başka bir sebebi ise bu uygulamaları kullanarak birçok işini rahatça halleden öncü kullanıcılardır. Bu sayede teknolojinin getirdiği avantajları yaşayıp bunu bilmeyenlere göstererek git gide bu sayının artmasına neden olmuşlardır.
Bahsetmiş olduğumuz çerçevede en çok kullanılan iletişim ve yazışma uygulaması olan WhatsApp günlük 400 milyonu aşkın kullanıcısı ile bu alanda önde gelen uygulamalardandır. Piyasaya sürüldüğü 2009 tarihinden bu yana birçok kullanıcı tarafından mobil cihazlara indirilen uygulama bir müddet sonra web sürümü ile de hizmet vermeye başlamıştır. Tabi web sürümünü kullanmanız içinde mobil uygulamada olduğu gibi telefon kodu doğrulaması yapmanız gerekir. Bununla birlikte telefonunuzun ayarları kısmında masaüstü bağlantısına tıklayarak web sürümünde olan QR kodu okutmanız WhatsApp uygulamasını bilgisayar ekranına aktarmanıza olanak sağlayacaktır.
WhatsApp Nedir?
WhatsApp piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren kullanıcı dostu arayüzü, basit kullanımı ve birçok kişi ortak gruplarda buluşturup bunları birbirine karıştırmayan yapısı ile tercih sebebi olmuştur. Bununla birlikte kullanıcıların farklı dosyaları rahat bir şekilde yollamaları yine tercih sebepleri arasındadır. Resim, video ve müzik gibi dosyaları gerekli şekilde kısaltıp uzatarak veya keserek yollamak kullanıcılar için cezbedici bir özelliktir.
WhatsApp hızlı bir şekilde büyüdükten sonra dünya çapında bir üne kavuşmuştur. Doğal olarak bu kadar yaygın kullanılan ve çokça tercih edilen uygulamalar büyük firmalar tarafından iyi fiyatlara satın alınmaktadır. WhatsApp bundan yaklaşık 4 - 5 yıl önce Facebook tarafından alınmıştır. O zaman yaklaşık 30 milyar dolar ücret verilen WhatsApp çoğu ülkenin gelirinden fazla bir fiyata devredilmiştir. bu da yazılım sektörünün ne kadar büyük bir alana hakim olduğunu ve bu tür yazılımların ne kadar değerli olduğunun ispatı niteliğindedir. Yıllar sonra metro Facebook olduğunda aynı şekilde Whatsapp'da ve Instagram'da almıştır. Bundan dolayı artık WhatsApp açılırken meta ismi görünmektedir.
WhatsApp güncellenme güncellemelerle birlikte farklı boyutlara evrilmiştir. Kullanılan çıkartmalar, genişleyen emoji kütüphanesi ve kullanıcıların kendi kendilerine tasarlayan bildikleri ava tarlar Hhatsapp'ın sürekli kullanılmasına vesile olmaktadır. Görünen o ki kullanıcıların bu kadar çok tercih ettiği WhatsApp uzun süredir tahtında oturacak gibi görünmektedir.
Son olarak WhatsApp ile ilgili çıkan yazıların da verilerin sızdırılması olayı her ne kadar şirkete olan güveni sarsmış olsa da bu konu hakkındaki yapılan açıklamalardan sonra insanların tercihi çok değişmemiştir. Her ne kadar ücretsiz olarak kullanıma sunulan WhatsApp yaygın olarak insanlar tarafından tercih edilse de her zaman için güvenlik gibi sorunların insanların aklını meşgul edeceği ortadadır.