ICQ Chat Ne Zaman Kuruldu?

ICQ Chat Ne Zaman Kuruldu?

ICQ Chat Ne Zaman Kuruldu?

Günümüzde sosyal medya platformları içerisinde oldukça sık kullanılan uygulamalar olsa da sohbet uygulamaları arasında bulunan mesajlaşma programı ICQ da az da bir çoğunlukta da olsa kullanılmaya devam ediyor. Geçmişte büyük bir yükselişle çokça kullanılan ICQ, anlık mesajlaşma yazılımına verilen bir isim.

 

ICQ Chat Nedir Ve Ne Anlama Gelir?

ICQ ismi, ''I Seek You'' yani ''Seni arıyorum'' cümlesinin kısaltmasından oluşur. İsrail'e ait bir şirket tarafından (Mirabilis) çok kısa bir süre içerisinde oluşturulan ICQ Chat yazılımı kısa zamanda ortaya çıktığı tarihlerde oldukça kullanılan bir sohbet platformu oldu. Bakıldığı zaman büyük çoğunlukla geçmişte kalmış bir platform olarak gözüken ICQ Chat kurulduğu tarihten itibaren beraberinde Yahoo! Messenger, AOL (America Online) Instant Messenger ve MSN Messenger'ı da getirmiş bulunmakta.

 

ICQ Chat'in Bulunmasına Kimler Öncülük Etti?

ICQ Chat'in ilk piyasaya sürüldüğü sürümü dört lise öğrencisi tarafından  oluşturuldu. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra oluşturulan bu sohbet uygulamasının kullanıcı sayısı milyonlarca bir artış gösterdi ve aynı anda online olma sayısı 300 binleri geçti.

1998 senesinde uygulama üç haftada bir milyon kullanıcı almaya başladı. Hal böyle olunca girişimci gençler uygulamayı bu büyük büyümeye karşılık büyük bir güncellemeye götürmeyi düşündüler ve o yıl ICQ Chat, AOL tarafından dört yüz yedi (407) milyon dolara satın alındı.

Yıllar içerisinde yepyeni özellikleriyle kullanıcıların ilgisini çekmeye devam eden ICQ Chat'in yükselişi çok da uzun sürmedi. 2007 yılından sonra ICQ Chat AOL tarafından terk edilmeye başladı. Tabii her düşüşten sonra bir yükseliş olacağı aşikar. ICQ Chat Ru grubu tarafından bir süre sonra yüz seksen yedi (187) milyon dolara satın alındı.

Platformun bir süre sonra çok bilinen çeşitli uygulamalarla arasında entegrasyonu sağlandı. 2012 yılında ICQ'nun tüm platformlardaki resmi reklamları durduruldu. Bu gelişmelerin ardı arkası kesilmezken ICQ günümüze kadar devamlılığıyla beraber süregelmeyi başardı.

 

ICQ Chat Ne Zaman Kuruldu?

Bir zamanların çok popüler platformu ICQ Chat'in ne zaman kurulduğu ve o popüler zamanların ne zaman başladığını sanırım hepimiz merak ediyoruz. ICQ Chat göze alınamayacak bir popülerlikle 1996 yılında kuruldu ve dünyaya sunuldu.

 

ICQ Chat'in Yeri Doldu Mu Hala İlk Günkü Gibi Popüler mi?

Bugün kullanıma açılmış pek çok sosyal medya uygulaması olduğundan ICQ Chat geri planda kalmış durumda. Tabii gelişen bir teknolojinin ürünleri gün geçtikçe son derece hızlı bir biçimde artmaya devam ediyor. Instagram Direct, Snapchat sohbet gibi birçok uygulamada artık çevremizdeki insanlarla konuşma şansını yakalıyoruz. Bir de tabii mesajlaşmak için Türkiye'de en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesi Whatsapp tahtında oturuyor diyebiliriz. ICQ Chat neden müthiş bir şekilde geri gelmesin ve bir anda popüler olmasın ki diye de akılda birkaç soru yok değil.