Instagram Kısıtlaması Nedir?

Instagram Kısıtlaması Nedir?

Instagram Kısıtlaması Nedir?

Instagram kısıtlaması, Instagram tarafından belirli kişiler için etkinleştirilen güvenlik önlemleridir. Bu kısıtlamalar, hesaplara erişimi veya diğer kullanıcıları bloklama olarak kısıtlamak için kullanılır. Kullanıcılar, sosyal paylaşım platformunda kişisel fotoğraf ve videolarının görünmesinin önüne geçmek için bu özelliği kullanmakla yükümlü. Ayrıca, vekil tarayıcılar tarafından kullanılan otomatik gönderi ve yorumları da engellemek veya sınırlamak için de kullanılır. Instagram, artan güvenlik ve gizlilik ihtiyaçları nedeniyle bu kısıtlamaları geliştirmiştir.

 

Instagram Kısıtlandığımı Nasıl Anlarım?

Kullanıcıların hesapları Instagram tarafından kısıtlandığını anlamak için belli belirtiler bulunur. Birincisi, hesabınıza giriş yapmaya çalışırken bir ileti almanız ve giriş yapmanızın engellendiğini bildirmesidir. Bir diğer belirti, özelleştirilmiş gönderilerinizin haricinde gönderilerinizin ya da yorumlarınızın diğer kullanıcıların karşısında gözükmemesidir. Instagram da hesabınızın kısıtlandığını gösterirse, bilgilerinizi kullanarak oturum açmaya çalışamayacaksınız ve sürekli olarak iletişime geçmeye çalışacağımız Instagram özür diler aracılığıyla bir neden göstermeden üzerindeki kısıtlamayı kaldırmasını isteyebilirsiniz.

 

Instagram’da Kısıtlanmayı Anlama Yolları

1. Instagram’ın kısıtlamalarını gerçekten anlamak için, söz konusu duruma neden olan öğelerin neler olduğunu anlamanız gerekir. Bir kısıtlama, her zaman kuralların, kurallara uymayan gönderilerin veya yasal mevzuatın çoğu durumda uymayan gönderilerin Instagram tarafından engellenmesi anlamına gelir.

2. Instagram kurallarını okuyun. Takip ettiğiniz kullanıcıların profil sayfalarını ve gönderilerini gözden geçirin. Instagram, açık olarak özgür ifadeyi kabul eden bir platform olsa da, yasal mevzuatın veya kendi kurallarının çoğu durumda kesin sınırlamalar getirdiğini unutmayın.

3. Instagram filtrelerini inceleyin. Instagram’da izin verilmemesi gereken şeyleri sınırlamayı ve engellemeyi kolaylaştıran filtreler kullanılır. Gerçek zamanlı önlemlerden tutun da, gönderilerin en son onaylanmasına kadar filtrelerle geçmesi sağlanır.

4. Gönderiyi anlayan, ancak yasaları ihlal eden gönderileri, Instagram tarafından sınırlanan içeriklerden ayırt etmeyi öğrenin. Kullanıcıların özgürce ifade etmelerine izin verilen, ama kurallara uymayan açık gönderileri belirlemek için dikkatli olmalısınız.

5. Instagram tarafından sınırlanan içerikleri anlayarak, hangi gönderilerin kısıtlanan gönderiler arasında olduğunu anlayabilirsiniz. Kendinizi kurtarmak için, bu tip içeriği göndermemenizi öneririz.