Mesajlaşma Uygulamaları Hakkında

Mesajlaşma Uygulamaları Hakkında

Mesajlaşma Uygulamaları Hakkında

Günümüzde hızlı bir biçimde yapılan mesajlaşmalar, oldukça yaygınlaşmış durumdadır. Hem iş hayatında, hem de özel hayatta rahatlıkla kullanılabilecek bazı popüler mesajlaşma uygulamaları bulunmaktadır. Şimdi gelin birlikte bu mesajlaşma uygulamalarına ve öne çıkan özelliklerine tek tek göz atalım.

 

WhatsApp

Mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan WhatsApp, senelerdir kullanılan ve artık klasikleşmiş bir mesajlaşma uygulamasıdır. Herkesin severek kullandığı bu pratik uygulama, telefon rehberindeki kişilere hızlıca ulaşmanın en konforlu yollarını bize sunmaktadır. WhatsApp uygulamasını kişisel bilgisayarda da konforlu bir biçimde kullanmaya devam edebilmek için, önce bu uygulamanın telefona indirilmiş olması gerekir. Ardından web.whatsapp.com adresine gidilerek ve telefonundan WhatsApp uygulamasının ayarlar kısmından QR koda ulaşılarak  kolaylıkla bilgisayardan WhatsApp kullanımı başlatılabilir. Kullanıcının bilgisayar ekranında çıkan QR kodu okutması gerekmektedir.

 

Telegram

Whatsapp uygulamasına bir alternatif olarak kurulan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ı severek kullanan kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Rus programcı Pavel Durov tarafından geliştirilen Telegram, birden fazla platformu destekleyen ve güvenliği yüksek, anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma hizmetidir. Telefonlar için konforlu ve kullanışlı bir uygulaması bulunan Telegram'ın WhatsApp gibi bir web versiyonu da bulunmaktadır. Telegram'a giriş telefon numarası kullanılarak yapılır ve web uygulamasına bağlanmak için de telefona gelen kodun bilgisayara girilmesi gerekmektedir.

 

Signal

Signal mesajlaşma uygulaması, iOS ve Android telefonlara uyumlu olmakla beraber, masaüstü uygulamaları için de kullanılabilir bir uygulamadır. Günden güne popülerleşen Signal, kullanıcıların metin mesajları, dosyalar, sesli notlar, resimler, GIF'ler ve video mesajları göndermesine olanak tanıyan pratik bir mesajlaşma deneyimini kişilere sunmaktadır.

 

Viber

Günden güne ismini daha fazla duyurmaya başlayan mesajlaşma uygulaması Viber, yine pratik olmakla beraber bir özelliğiyle diğer mesajlaşma uygulamalarından ayrılır. WhatsApp ve Telegram'dan farklı olarak, kişisel bilgisayarlarda Viber'i kullanmak için masaüstü istemcisi indirmek gerekmektedir. Bu zor bir iş gibi gözükse de, uygulamanın çok daha güçlü özellikleri kullanabilmek için şarttır. Windows XP veya üstü, Mac OS X 10.7 veya üstü bilgisayar sistemlerinde çalışabilen bu istemci, çok daha özel bir mesajlaşma uygulamasına sahip olmak için gereklidir. Masaüstü uygulamasını kullanmaya başlamadan önce telefonda Viber yüklü olmalıdır. Ardından, hesabın bağlı olduğu telefon numarasını girip QR kodunu taratma yoluyla, pratik bir şekilde masaüstü uygulaması telefona bağlanılabilir.

 

Line

Line, iOS, Android ve Windows Phone'da rahatlıkla çalışan, pratik bir mesajlaşma uygulamasıdır. Ayrıca Line, kullanıcılarına Windows ve Mac işletim sistemine sahip bilgisayarlar için masaüstü uygulamaları sunar. Chrome kullanıcıları, ihtiyaçlarına göre Line uygulamasını Chrome üzerinden de rahatlıkla kullanabilirler. Gittikçe popülerleşen Line uygulaması sayesinde; kullanıcılar masaüstü uygulamasından mesaj gönderip alabilir, grup sohbetleri oluşturabilir, masaüstü bildirimlerini açabilir ve 1 GB'a kadar dosya gönderip alabilirler. Yüksek hafızası sayesinde herhangi bir engele takılmadan dosya gönderebilme fırsatı sunan Line uygulaması, bu sebeple iş gruplarının da favori tercihlerindendir.

 

WeChat

Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanıma sunulan WeChat uygulaması, aynı zamanda Windows, Mac ve farklı web tarayıcılarında da rahatlıkla kullanılmaktadır. Masaüstü seçeneklerinden herhangi birini kullanabilmek için, diğer tüm uygulamalarda olduğu gibi, kullanıcı öncelikle kişisel telefonuyla uygulamaya kayıt olmalıdır. Ayrıca WeChat'in masaüstü uygulamasından telefona bağlanabilmek için de, yine Android veya iOS işletim sistemlerine sahip bir telefon gerekmektedir.

 

iMessage

Apple'ın özel mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan iMessage, yalnızca Mac bilgisayarlarda ve iPhone telefonlarda kullanılabilir. Mac ve iPhone kullanan kişiler, Mac bilgisayarlarından ve iPhone telefonlarından eş zamanlı olarak iMessage uygulamasını rahatlıkla kullanabilirler. Bu uygulamanın belki de en avantajlı yanı, kullanıcılarına yalnızca Apple kullanıcılarına değil, diğer bütün işletim sistemleri kullanıcılarına da pratik bir biçimde mesaj gönderebilme fırsatı sunmasıdır. Bunu yaparken, güvenlik ihlalleri konusunda da oldukça sıkı olan iMessage, güvenli mesajlaşma için en iyi fırsatları sunmaktadır. Bu uygulamayı kullanmadan önce, kullanıcının iPhone'unda Ayarlar > Mesajlar bölümüne gitmesi ve SMS iletme seçeneğinin kapalı olduğundan emin olması gerekmektedir.