Sosyal Medya Hangi Uygulamalardır?

Sosyal Medya Hangi Uygulamalardır?

Sosyal Medya Hangi Uygulamalardır?

Sosyal medya için bir çok uygulama vardır. Bunlardan, Sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok kullanılan bazı uygulamaları kısaca tanıyalım.

Facebook: En çok bilinen uygulamalardan biridir. Çok geniş kullanıcı kitlesine sahiptir. Harvard Üniversitesinde bir öğrenci olan Mark Zuckerberg tarafından 2004 yılında kuruldu. Bu uygulamada her kullanıcını kendine ait bir profili vardır. Diğer kullanıcılarla görüşme bilgi alıp verme onların gönderdiklerini takip etme gibi özellikleri vardır. İş ve diğer alanlarda da gruplar oluşturularak kullanım sağlanmaktadır.3 milyara yakın kullanıcı takip etmektedir.

Whatsapp: Daha çok insanların birbirleriyle mesajlaştığı uygulama olarak bilinmektedir. 2009 yılında kullanılmaya başlanmıştır. İnsanların iletişim için en çok kullandığı uygulamadır. Mesajlaşma, görüntülü görüşme gibi özellikleri vardır. Dünya genelinde 2 milyardan fazla insan kullanmaktadır.

Youtube: 2005 yılında kullanıma açıldı. Daha çok video paylaşma şeklinde kullanılır. Yüklenen videoları izleyip yorum yapıp istediğiniz videoyu beğenebilirsiniz. Bir hesap açıp kendinizin yaptığı videoları yükleyip diğer kullanıcıların istifadesine sunabilirsiniz. Canlı yayın yapabilirsiniz, canlı yayın takip edip katılım sağlayabilir yorum yapabilirsiniz.

Instagram: 2010 yılında kullanıma açılmıştır. Oluşturulan hesaplardan kullanıcılar kendilerine ait görselleri videoları paylaşabilir. İstedikleri kişileri hesaplarına ekleyebilir onlarla paylaşım yapabilir. 2 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir.

Tiktok: 2017 Yılında kullanıma açılmıştır kısa zamanda bir çok insan tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Daha çok Videolara içerik yükleyip kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. Yüklenen videolara değişik görseller ve sesler eklenebilmektedir. 1 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir. Uygulamanın filtreleme özelliği ile insanların yüzleri, sesleri ve diğer nesneleri değiştirebilmektedir.

Telegram: Whatsapp a benzer uygulamadır. Genelde mesajlaşma için kullanılır.500 milyona yakın kullanıcısı vardır. 2014 yılında kullanıma açılmıştır. Genelde kullanım alanı daha çok büyük dosyaları göndermek için kullanılır.

Twitter: 2006 yılında kullanıma açılmıştır. Genelde insanların olaylar hakkında yorum yaparak paylaştığı ve yorumlara cevap verdiği uygulama olarak kullanılmaktadır.

Reddit: 2005 yılında kullanıma açılmıştır. Amerika da yaygın bir kullanıma sahiptir. Twitter'a benzer özelliklere sahiptir.

Linkedin: 2003 yılında kullanıma açılmıştır. Daha çok iş arayanların kullandığı bir uygulamadır. İş arayanlar öz geçmişlerini yazarak diğer kullanıcıların dikkatini çekerler.

Quora: 2010 yılında kullanıma açılmıştır. Soru sorma uygulaması diyebiliriz. Soru cevap şeklinde kullanılmaktadır. Bu uygulamada cevaplar oylanabilmektedir.