Sosyal Medya Hesabı Oluştururken Yapılan Hatalar

Sosyal Medya Hesabı Oluştururken Yapılan Hatalar

Sosyal Medya Hesabı Oluştururken Yapılan Hatalar

Çok büyük bir evren olan internet üzerinde sürekli veri alışverişi yapıyoruz. Ayrıca sosyal medya ağlarının gösterişli ortamı da buna aracılık ediyor. Bu arada güvenlik açıkları nedeniyle çok sayıda saldırıya maruz kalmamız daha olasıdır. Geriye kalan tek şey, sosyal medyadan tamamen vazgeçmek sizin için bir seçenek değilse, olabildiğince çok önlem almaktır.

 

1- Şifre Oluşturma

Parola oluşturmak ilk ve en önemli adımdır. Şifrenizi oluştururken hem büyük hem de küçük harf, rakam ve sembol kullanımına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, hakkınızda kullanılacağından emin olduğunuz terimleri kullanmaktan kaçının. Örneğin, en sevdiğiniz hayvanın adını şifre olarak kullanmaktan kaçınmanız tercih edilir. Doğal olarak, her sosyal ağ platformu için benzersiz bir şifre de kullanmalısınız. Sonuç olarak, kötü amaçlı bir siber saldırının diğer sistemlere yayılmasını durdurabilirsiniz.

 

2- Güvenlik Adımları

İnternet tüketicilerinin en büyük kabusu siber saldırılar ve veri sızıntılarıdır. Temel gizlilik ve güvenlik ayarlarına dikkat edilerek bu risk büyük ölçüde önlenebilir. İki faktörlü kimlik doğrulama, kimlik bilgilerinizi güvence altına alırken başlamak için şüphesiz mükemmel bir yerdir. Yayınladığınız resimlere ve yerlere kimlerin erişebileceğini de düşünün. Zararlı veya tanımadığınız kişilerin erişebileceği bilgileri vermemeye dikkat ederek kendinizi koruyabilirsiniz.

 

3- Özel Hayatın Gizliliği

Yemek ve içmek için en sevdiğiniz mekanlar, doğum gününüzde arkadaşlarınızla çektirdiğiniz o sevimli fotoğraf, dinlenmek için sık sık yürüyüşe çıktığınız o park... Bunları kimin bilebileceğini düşündünüz mü? Politik görüşleriniz, kişisel fikirleriniz, resimleriniz ve videolarınız... Bunları ne sıklıkta ve dürüstçe paylaştığınızı gözden geçirmek faydalı olacaktır. Bu nedenle hesaplarınızı öncelikle bir güvenlik önlemi olarak düşünmelisiniz. Ek olarak, profillerinize göz attığınız zaman, kötü niyetli olmayan ancak sizin hakkınızda önemli kararlar alma potansiyeline sahip birinin profillerinizi inceliyor olabileceğini unutmayın!

 

4- Takipçilerinizi Tanımak

Takipçi sayınızın fazla olması kesinlikle sosyal hayatınızda kendinizi şanslı hissetmenizi sağlıyor. Yoksa hepsi sadece bir rüya mı? Bugün, daha fazla takipçi edinerek para kazanmaktan ünlü olmaya kadar çeşitli şekillerde şanslı olan birçok insan var.İnsanları fark ederiz. Sonuçta neden onlara katılmıyorsun? Haklı olduğunuza gerçekten inansanız bile, sokakta yanınızdan geçen birine evinizin anahtarını vermekle, yabancıların kişisel hayatınızla ilgili gönderiler içeren hesaplarınıza erişmesine izin vermek arasında pek bir fark yoktur.