Üçlü Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır

Üçlü Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır

Üçlü Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır

Dünyamızda uzak mesafelerin, gün içinde çok özlenen arkadaşların, ailenin, çocukların ve anne babaların en çok ihtiyaç duyduğu ve de kullandığı uygulamalardan bir tanesi görüntülü konuşmalar... Bir sokak uzağımızda olan insanlarla bile saatlerce konuşabiliyor, gülebiliyor ve eğlenebiliyoruz artık.

Geçmiş senelerde dünyaca geçirdiğimiz zor bir dönem oldu. Pandemi dönemi. Yaşadığımız onca sıkıntı arasında çevremizdeki insanlara belki çok uzakken onlarla görüntülü konuşup özlem gidermek hepimiz için içimize su serpen birer aktivite oldu. Evlerimize bu denli sıkışmışken sevdiklerimizin gülümsemelerini görmek bir telefon kadar uzağımızdaydı ve bu hepimiz için müthiş bir buluştu!

 

Hangi Uygulamalar Üzerinden Görüntülü Konuşabilirim?

Pek çok uygulama artık bize görüntülü konuşma olanağı tanıyor. Görüntülü konuşmanın olmadığı sosyal medya platformlarının sayısı yok denecek kadar az. Peki, hangi platformlardan görüntülü konuşabiliriz?

Zoom
Skype
IOS Facetime
Google Meet
Google Duo
Whatsapp
Bip
Snapchat
Discord
Google Messenger Rooms
Line
Instagram
Viber
Azar
JusTalk
Free Conference Call

 

Hangi Uygulamalardan Nasıl Üç Ve Daha Fazlası Kişiyle Aynı Anda Görüntülü Konuşabilirim?

Birçok uygulama size üç veya daha fazla kişiyle görüntülü konuşma olanağı sunar. Sevdiğiniz arkadaşlarınızla saatlerce kesintisiz bir görüntülü konuşma fırsatı yakalayabilirsiniz. Çok ayrı şehirlerdeyken bile beraber yemek yapabilir, gülebilir, eğlenebilirsiniz. Çoklu görüntülü konuşmalar size bu tür pek çok aktivite yapma olanağı sağlar. Şimdi hangi uygulamalarda nasıl üç veya daha fazla kişiyle görüntülü konuşarak çılgınlar gibi eğleneceğinizi aktaracağız.

Whatsapp uygulamasında bir grup oluşturduktan hemen sonra sohbetin sağ üst kısmında bulunan görüntülü arama butonundan grup içi görüntülü arama başlatabilirsiniz.

Eğer bu işlemi grup açmadan yapmak istiyorsanız önce konuşmaya dahil edeceğiniz bir arkadaşınızı WhatsApp sohbetiniz üzerinden görüntülü arayın. Sonrasında sağ üst köşedeki artı butonuna tıklayarak dahil etmek istediğiniz arkadaşınız ya da arkadaşlarınızı arayarak konuşmaya dahil edebilirsiniz.

IOS Facetime için de aynı şey geçerli önce bir arkadaşınızı görüntülü arayın sonra sohbet detaylarından eklemek istediğiniz kişi ya da kişileri seçerek arkadaşlarınızı konuşmaya dahil edin.

Instagramda da yine görüntülü konuşmak istediğiniz arkadaşlarınızın olduğu bir grup kurarak çoklu şekilde görüntülü konuşma şansına sahip olabilirsiniz.

 

Hangi Uygulamalarda Görüntülü Konuşurken Efekt Ekleyebilirim?

Zoom, Snapchat, Instagram ve IOS Facetime size görüntülü konuşurken efekt ekleme hakkı sunar. Yani bu uygulamalarda arkadaşlarınız ve çevrenizdeki sevdiğiniz insanlarla sohbet ederken bir hayli gülüp eğlenebilirsiniz.

 

Görüntülü Konuşma İnternete Bağlıyken mi Yapılabilir?

Görüntülü konuşurken (Üç ya da fazlası veya iki kişilik) herhangi bir ağa bağlanmam gerekiyor mu? Elbette görüntülü konuşma sırasında herhangi bir ağa ya da telefonun kendi internetine bağlı olmalısınız. Aksi halde görüntü ve ses gitmez. Sesli konuşmalar telefonun kendi hattı içerisinde yapılıyorsa internete gerek duymaz fakat aynı şey görüntülü bir konuşma için geçerli değildir.

Kısaca internete bağlıyken görüntülü konuşma yapmanız mümkün.